Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /web/kszk/hotelkalauz.hu/www/article/print.php:95) in /web/kszk/hotelkalauz.hu/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /web/kszk/hotelkalauz.hu/www/article/print.php:95) in /web/kszk/hotelkalauz.hu/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Képtár

Multi-Pay

Multi-Pay

Publikált: 10/02/2012 közzétette: Pásztor József

» Szépkártya információk
»» Elfogadóhelyeknek
»» Munkaadóknak
»» Munkavállalóknak
»» Általános információk

A Széchenyi Pihenő kártyát jelenleg négy szolgáltató jogosult Magyarországon kibocsátani.

 

  1. MULTI-PAY ZRT.
  2. OTP
  3. K&H
  4. MKB

 

A cafeteria keretében nyújtható juttatásokat eddig a munkáltatóknak külön kellett kezelniük, és a felhasználók számára sem volt egyszerű a használatuk. Ezen a helyzeten változtat a forradalmian új Multi-Pay rendszer.

Ezentúl elég egyetlen kártyát zsebre vágni ahhoz, hogy a cafeteria minden eleme rendelkezésre álljon. A Multi-Pay Cafeteria kártya különlegessége az az elszámolási rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a cafeteria egyes elemei felhasználási cél szerint elkülönítetten külön alszámlákon legyenek.

A fizetésnél, a bankkártyáknál egyébként alkalmazotthoz hasonló kóddal lehet "előhívni" ezeket az alszámlákat. Minden egyes cafeteria elemhez külön kód tartozik, amelyek a kártyán is szerepelnek.

A Multi-Pay Cafeteria kártyán 2012. januártól elérhető juttatások:

Cafeteria kártyaegyenlegekhez tartozó cafeteria elemek és kódjaik:

 

 Patika Egészségpénztár kód: 1111

 Új Pillér Egészségpénztár kód: 1122

 Ételfogyasztás kód: 2211

 Munkahelyi étkezés kód: 2212

 Helyi közlekedési bérlet kód: 3311

 Iskolakezdés kód: 4422

 Sportesemény kód: 6611

 SZÉP szálláshely kód: 5511

 SZÉP vendéglátás kód: 5522

 SZÉP szabadidő kód: 5533



A Multi-Pay rendszer a jövőben akár több száz egyenleget is tud majd kezelni.

A Multi-Pay egyenlegek kezelése saját autorizációs központban történik, de az elfogadóhelyről érkező hívások a Giro Bankkártya Zrt. (GBC) központjába érkeznek. A rendszer használatához ugyanakkor nem szükséges telepített terminál (POS). A fizetés internetes felület, illetve telefon használatával is lehetséges.

Az új típusú cafeteria kártya az elfogadóhelyek számára is előnyösebb, mint az utalványok: a kártya esetében kevesebb a jutalék és az utalványok beváltásának költsége (szállítás, sérült utalvány, stb.) is megspórolható.

A kártya használata kényelmesebb, adminisztrációja egyszerű, miközben az utalványokat nyilvántartani, számolni, tárolni és elszámolni kell. A kártya alkalmazása biztonságosabb, mint az utalványoké. Fizetés esetén szinte azonnal, akár egy-két napon belül az elfogadóhely számlájára kerül a pénz, köszönhetően az online elszámolási rendszernek.

A szolgáltatás egyik fő erőssége a könnyű alkalmazásban rejlik: a szolgáltatás bármelyik hazai munkáltató, munkavállaló és beváltóhely számára elérhető, szemben az eddigi megoldásokkal.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SZÉP Kártya 2012-es új szabályok

2012-ben a béren kívüli juttatásként adható juttatások körét változtatja az újonnan elfogadott SZJA törvény módosítás.

A Cafeteriát érintő SZJA törvénymódosítás letölthető INNEN.

A hatályos SZJA törvény alapján módosították a 2011.04.12-i Magyar Közlönyben megjelent Kormány 55/2011. (IV. 12.) a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló kormány rendeletét.
A módosítás 2011.12.27-én megjelent a Magyar Közlöny 160. számában, részletesen itt található: 317/2011. (XII. 27.) Korm. rendelete a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 55/2011. (IV. 12.) Korm. rendelet módosításáról.

SZJA törvény szerint továbbra is béren kívüli juttatásnak minősül a munkáltató által a Széchenyi Pihenő Kártya számlára utalt támogatás, azonban ez három egymástól elkülönített, különböző célt szolgáló kártya alszámlájára utalható a következők szerint:

 

  1. Szálláshely alszámlájára - több juttatótól származóan együttvéve - legfeljebb 225 ezer forint támogatás.

Ez a Kormányrendelet szerint a következő szolgáltatásokra használható fel:

  1.  
    1. Szálláshely-szolgáltatás (TEÁOR’08 55.10., 55.20., 55.30., 55.90.)
    2. belföldi utazásszervezés (TEÁOR’08 79.12.-ből belföldi előre összeállított utazási csomagok értékesítése)

 

  1. Vendéglátás alszámlájára utalható, melegkonyhás vendéglátó-helyeken (ideértve a munkahelyi étkeztetést is) - több juttatótól származóan együttvéve - legfeljebb 150 ezer forint támogatás.



Ez a Kormányrendelet szerint a következő szolgáltatásokra használható fel:

  1.  
    1. éttermi és mozgó vendéglátás (TEÁOR’08 56.10.)

 

  1.  
    1. egyéb vendéglátás (TEÁOR’08 56.29.)

 

  1.  
    1. szálláshely-szolgáltatás (TEÁOR’08 55.10., 55.20., 55.30., 55.90.)

 

  1. Szabadidő alszámlájára utalható, a szabadidő-eltöltést, a rekreációt, az egészségmegőrzést szolgáló, - több juttatótól származóan együttvéve - legfeljebb 75 ezer forint támogatás.



Ez a Kormányrendelet szerint a következő szolgáltatásokra használható fel:

  1.  
    1. egyéb humán-egészségügyi ellátás (TEÁOR’08 86.90.)

 

  1.  
    1. előadó-művészet (TEÁOR’08 90.01.)

 

  1.  
    1. múzeumi tevékenység (TEÁOR’08 91.02.)

 

  1.  
    1. növény-, állatkert és természetvédelmi terület működtetése (TEÁOR’08 91.04.)

 

  1.  
    1. vidámparki, szórakoztatóparki tevékenység (TEÁOR’08 93.21.)

 

  1.  
    1. máshová nem sorolt egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenység (TEÁOR’08 93.29.)

 

  1.  
    1. fizikai közérzetet javító szolgáltatás (TEÁOR’08 96.04.)

 

  1.  
    1. testedzési szolgáltatás (TEÁOR’08 93.13)

 

  1.  
    1. egyéb sporttevékenység (TEÁOR’08 93.19-ből verseny- és lovaglóistállók tevékenysége)

 

  1.  
    1. belvízi személyszállítás (TEÁOR’08 50.30.)

 

  1.  
    1. egyéb foglalás (TEÁOR’08 79.90-bõl-ből az idegenvezetés)

 

  1.  
    1. szálláshely-szolgáltatás (TEÁOR’08 55.10., 55.20., 55.30., 55.90.)

Az SZJA törvény 71. § (1) bekezdés c) pontja szerinti Széchenyi Pihenő Kártya támogatás jogcímén juttatott támogatásokat az elektronikus utalvány nyilvántartásban elkülönítetten kell nyilvántartani, az elektronikus utalvány nyilvántartás elkülönített részére kizárólag az SZJA törvény 71. § (1) bekezdés c) pontjában meghatározott támogatások érkezhetnek. Az elektronikus utalvány nyilvántartás elkülönített részén belül az SZJA törvény 71. § (1) bekezdés c) pont ca)–cc) alpontja szerinti egyes alszámlákra utalt támogatások másik alszámlára nem utalhatók át, azokat kizárólag a munkáltató általi utalásban megjelölt alszámlán lehet nyilvántartani, és csak az alszámlának megfelelő szolgáltatás nyújtására lehet beváltani.

 

Ugyanakkor a szolgáltató a kártyán a munkavállaló és társkártyával rendelkező közeli hozzátartozója rendelkezésére álló elektronikus utalványt készpénzre, vagy készpénz-helyettesítő eszközre nem válthatja át.

 

2011-ben Széchenyi Pihenő Kártya számlára utalt támogatásokra akként kell alkalmazni, hogy azokat 2012.01.01-től az SZJA törvény 71. § (1) bekezdés c) pont ca) alpontja szerinti szálláshely alszámlán kell nyilvántartani.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SZÉP KÁRTYA

Cafeteria 2012: Minden juttatás egy kártyáról

A háromzsebes kártyát kibocsátó három bank mellé januártól csatlakozik a Multi-Pay Zrt. is. Ez lesz az egyetlen olyan kártya, amely az összes cafeteriaelem kezelésére képes, az egészségpénztári befizetésektől az iskolakezdési támogatásig. A kártyával az étkezésért és az üdülésért is lehet majd fizetni.

Egymástól független három zseb kerül a cafeteria-kártyára. Szálláshely szolgáltatásra maximum 225 ezer forint, meleg étkezésre 150 ezer forint, szabadidős és egészségmegőrző célra pedig 75 ezer forint költhető évente a plasztikkal.
A kártyakibocsátók között mostanáig az OTP, a K&H és az MKB Bank szerepelt. 2012-től viszont a Multi-Pay is hozzáigazítja a cafeteria-kártyáról finanszírozható elemeket az új szabályokhoz.

Ez lesz az egyetlen olyan eszköz a piacon, amely az összes cafeteria-elemet egyetlen kártyáról teszi költhetővé. A multifunkciós plasztik előnye, hogy rugalmasan, külön kártya kibocsátása nélkül, az informatikai rendszer kisebb átállításával gyorsan követi a jogszabályi változásokat.
- A változtatás célja, hogy a Multi-Pay Cafeteria kártyát használó munkáltatók - igazodva dolgozóik igényéhez - a legoptimálisabb cafeteria-mixet nyújthassák, nem is beszélve a megspórolt adóforintokról.

 A prevenciós (megelőző) célú költések idén már csak a Szép Kártyára érkező, legfeljebb évi 75 ezer forintos szabadidős tevékenységekre költhető keretből lesz finanszírozható.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletes tájékoztatásért vagy MULTI-PAY elfogadóhely szerződéskötéssel kapcsolatban kérem, keressen meg, szívesen állok a rendelkezésére!

 

Tisztelettel:                                         

                       Batki Olga          

                       Contact Manager

                       Tel: (+36) 30 / 661-3858

                       Skype:babi64 

                       Hétfőtől- Vasárnapig 08:00-20:00-ig

                       e-mail: batkiolga@t-online.hu

 

  
 

 

                      

 

 MULTI-PAY munkáltatói Cafeteria szerződéskötéssel kapcsolatban kérem, keressen meg, szívesen állok a rendelkezésére!

 

Tisztelettel:                                                                                      

                                                            Pásztor József 

                                                            Team Manager

                                                            Tel: (+36) 30 / 552-7005

                                                            e-mail: pasztorjozsef2@t-online.hu  
  


 

Értékelés